Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, May 13, 2013

4 Penyokong DAP Didakwa Di Mahkamah Pecahkan Bas Awam - Sah Bukan Nak Sekat Pengundi Hantu Tapi Sengaja Nak Cetus Kekacauan Dihari Mengundi


Sejumlah 4 orang penyokong DAP telah didakwa di Mahkamah Majistret Klang setakat ini.

Jumaat lepas Lim Siong Kuan, 32, dan Yap Kwee Heng, 36 telah didakwa kerana memecahkan cermin tingkap dan depan bas pengangkutan awam milik City Liner ketika hari pembuangan undi pada 5 Mei 2013 di  Pekan Pandamaran Klang.Hari ini, 2 lagi iaitu Gew Chen Hsiang, 33, dan Chua Kian Boon, 21, dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan yang serupa keatas bas milik Wawasan Sutera T&T Sdn Bhd.

Oleh kerana kedua-dua kejadian merupakan serangan keatas bas pengangkutan awam, maka ini mengesahkan tanggapan umum yang mereka bukan untuk menghalang pengundi hantu, sebaliknya sengaja untuk mencetuskan kekacauan.
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.