Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, November 9, 2013

BATAS BAKAL MEMBUAT LAPORAN POLIS TERHADAP BANTAHAN LAUNGAN AZAN DI PUCHONGSaya dihubungi oleh Pengerusi Badan Amal Tarbiyah Sejagat, BATAS Kuala Langat, Ibrahim Mohamed, 53 tahun, melalui panggilan telefon sebaik selesai bermesyuarat bersama ahli pertubuhan bukan kerajaan, NGO itu.

"Berikutan kejadian bantahan laungan azan didakwa kuat di Surau Ar- Rahman, Taman Tasik Prima Puchong, Selangor,  BATAS Hulu Langat sebulat suara akan membuat satu laporan di Balai Polis Bandar Saujana Putra, Kuala Langat pada hari Selesa, 12 November, selepas solat zuhur, kira-kira pada jam 2 petang," ujar beliau.

Saya difahamkan berlaku pertengkaran di antara 2 lelaki Cina dengan Iman, bilal dan jemaah surau pada kira-kira jam 7 malam, 7 November lalu. Mereka dikatakan penghuni rumah berhampiran surau.Dijangkakan beberapa NGO lain bakal turut sama berada di balai polis untuk memberikan sokongan padu. Pengamal media dijemput hadir untuk membuat liputan.

Sebelum ini Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim berkata akan mengarahkan pihak berkuasa tempatan untuk menyiasat kes terbabit.

Akhbar Harian Metro melaporkan di sini.

Sumber : Mazidol

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.