Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, November 12, 2013

Najib Dah Mula Balik Bercakap Tentang 1Malaysia .... TIDAAAAAKKKKK !

Konsep 1Malaysia ini adalah anugerah terbesar Najib kepada puak kiasu dan golongan Liberal.

Kalau dilihat dari segi sistem pendidikan, saya tidak fikir ada negara lain ada sekolah kebangsaannya, ada sekolah jenis kebangsaan Cina, jenis kebangsaan Tamil ada aliran agama, ada sekolah mubaligh dan sebagainya tetapi kita masih boleh membawa nagara kita ke tahap kejayaan seperti yang kita ada pada hari ini meskipun kompleksiti ini perlu juga kita fikir bagaimana kita boleh mantapkan lagi proses nation building ini.

Hmmm .... Najib masih nak bangga dengan sistem Pelbagai Sekolah yang menjadi penyebab utama polarisasi perkauman yang semakin ketara sekarang.
Biar betul! Gagasan 1Malaysia adalah TAMBAHAN kepada prinsip2 dalam Rukun Negara ! ? ?

Gagasan 1Malaysia menjelaskan apakah itu Bangsa Malaysia ? ?

Please la Najib, 1Malaysia sudah GAGAL ! Janganlah terlalu tinggi ego tuan untuk menerima kegagalan 1Malaysia. Ia hanya satu SLOGAN jer yang kemudiannya ditokok tambah dengan pelbagai definasi sehingga mengelirukan rakyat.

Dan sebagai orang Melayu, saya lihat 1Malaysia adalah ancaman kepada perjuangan mempertahankan hak bangsa di Tanah Melayu !

Ikuti  luahan Din Turtle di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.