Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, November 19, 2013

Kerajaan India Arah Roboh 1,219 Kuil Hindu Dan Jain Atas Arahan Mahkamah. @TengkuAdnanReal

Negara India merupakan negara yang begitu menjunjung tinggi undang-undang negara tersebut.
 
Buktinya, Mahkamah Agung India telah memutuskan bahawa sebanyak 1,219 kuil yang melanggar undang-undang perlu dirobohkan.
 
 
 
 
Sumber : http://www.chakranews.com/1219-hindu-and-jain-temples-face-demolition-in-the-mangalore-area/1035

Jika Kerajaan India sendiri merobohkan kuil kerana tidak mengikut syarat, mengapakah Waytha dan Surendran melatah bila DBKL hanya menurut arahan mahkamah merobohkan gerai haram di atas tanah pemaju? 

Sumber : MyMassa


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.