Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, November 22, 2013

PENENTANG DAP TUMBANG DALAM MUKTAMAR PAS !

Suhaizan Kaiat Ketua Pemuda PAS baru, anak Hadi timbalan


Aku tak melihatnya sebagai kebetulan.

Bekas Naib Ketua Pemuda Pas yang dikatakan calon ' pilihan ramai ',Raja Ahmad Iskandar bin Raja Yaakob tewas mengejut dalam pertandingan satu lawan satu menentang Muhammad Khalil bin Abdul Hadi bagi Jawatan Ketua Dewan Pemuda Pas Malaysia hari ini.

Muhammad Khalil yang juga anak kepada Presiden Pas bukan calon yang dikenali ramai bahkan tidak begitu digalakkan bertanding kerana dibimbangi akan menimbulkan isu nepotisme dalam Pas.

Kawan kawan yang menganalisis berpandangan pertandingan hari ini adalah gambaran keputusan yang akan berlangsung esok.

Hampir pasti, Nik Amar akan tumbang di kaki Mat Sabu esok dalam persaingan merebut jawatan Timbalan Presiden Pas.

Mengapa ? Kebanyakan kawan aku kata, semakin kuat seseorang itu tunjukkan penentangan kepada DAP maka semakin besarlah kemungkinan ia akan kalah.

Inilah nasib Raja Iskandar hari ini dan Nik Amar esok hari

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.