Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, November 21, 2013

GADIS MELAYU

Kita sering mendengar dan melihat gejala membuang anak, remaja melahirkan anak di dalam tandas dan berbagai cerita lagi.

Mungkinkah gejala-gejala tersebut bermula daripada apa yang akan anda saksikan nanti yang merupakan salah satu daripada sikap anak muda kita yang terlalu obses dengan perkara-perkara melampaui norma-norma kehidupan sebagai orang Melayu beragama Islam.

Saya tidak berniat untuk mengaibkan sesiapa namun ia sekadar peringatan bahawa tindakan sedemikian tidak ada untungnya. Mungkinkah si lelaki sengaja membuat mukadimah untuk menggoda si perempuan, atau sama-sama tidak dapat menahan gelodak nafsu. 
Sungguhpun kita merasakan orang tak nampak NAMUN ALLAH sentiasa tahu apa yang kita buat.
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.