Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, May 6, 2013

Orang Cina Tak Sabar-Sabar Nak Tumbangkan BNSaya difahamkan oleh rakan-rakan yang membuat liputan di beberapa tempat sekitar Lembah Klang, mengatakan rata-rata pusat mengundi sejak awal pagi lagi di dominasi oleh pengundi-pengundi cina.

Dulu orang-orang cina jarang ambil tahu sangat pasal politik ni.....nak mengundi pun mereka malas. Sekarang mereka berduyun-duyun daftar mengundi dan dengan penuh semangat pagi-pagi lagi dah berada di pusat mengundi.

Tak sabar-sabar mereka nak tumbangkan BN nampaknya....

Saya selalu cakap dengan rakan-rakan saya, pilihan raya kali ini adalah peperangan antara cina dengan melayu. Cina nak tumbangkan BN dan melayu masih bersama BN.

Sebab itu lagi daripada awal kita dah jangka kita tidak akan menang di kerusi-kerusi yang pengundi cina majoriti, terutamanya kerusi-kerusi bandar.

Mereka undi atau mereka tak undi kita jangan bimbang, kita tetap akan tubuh kerajaan. Dalam keadaan paling buruk sekali pun kita tetap dapat tubuh kerajaan dengan majoriti mudah. Dapat 112 kerusi cukup untuk tubuh kerajaan.

Lepas pilihan raya kalau Najib masih lagi nak bagi itu bagi ini kepada mereka, aku pula yang akan jadi tukang balun Najib.


Baca seterusnya : di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.