Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, September 26, 2015

Himpunan Maruah MelayuMenanam sikap perkauman yg memberi impak positif adalah tidak menyalahi undang-undang negara.

Sebaliknya berdemonstrasi secara haram, mencemarkan jalanan dan menyusahkan orang ramai itu menyalahi undang-undang negara.

Itu sebab kita tidak halang wujudnya sekolah jenis kebangsaan seperti SKJC/SKJT yg bersifat perkauman kerana ianya memberi impak positif.

Dan kenapa perhimpuanan yg memperolehi permit dan juga tiada kena mengena tentang kaum ditimbulkan sebagai isu perkauaman.

Benar perhimpunan merah disertai demonstrasi yg mencetuskan insiden yg tidak baik. Namun demonstrasi Bersih sudah kali ke 4 yg jelas meyalahi undang2 negara. Di mana suara MCA?

Adillah bila bersuara. Jangan hanya meminta DS Najib sahaja bersikap adil kepada anda.

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.