Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, September 12, 2015

[VIDEO & GAMBAR] Ribut: Kejadian Kren Jatuh Hempap Masjidil Haram


Al-Fatihah untuk mangsa...syurga untuk mereka yang dijemput ALLAH SWT dirumahNya...
Ribut kuat yang melanda Mekah sebentar tadi mengakibatkan sebuah kren terjatuh di atas Masjidil Haram sehingga menyebabkan atapnya roboh.

Berdasarkan perkongsian dari laman Facebook Haramain, beberapa orang dilaporkan maut dan ramai yang cedera akibat kejadian.

Ketua Rombongan Haji Malaysia Datuk Syed Saleh Syed Abdul Rahman dijangka
mengadakan sidang akhbar mengenai kejadian itu dalam tempoh terdekat.–Video kejadian telah dimuat naik oleh portal berita Arabnews.com


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.