Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, September 14, 2015

Sebab Sebenar Berlakunya Himpunan Baju Merah.

Semua orang tahu bahawa kerana sikap kurang ajar dan biadapnya puak Beersih 4.0, maka timbul gerakan "Himpunan Baju Merah".Jika Beersih 4.0 tidak meneruskan demonstrasi haram mereka, tiada "Himpunan Baju Merah".

Sekarang, portal pro-pembangkang bekerja keras untuk mengaitkan "Himpunan Baju Merah" dengan UMNO padahal mereka yang akan datang di himpunan nanti adalah di atas kapasiti hak peribadi.

Kita tahu dengan propaganda licik media pro-paganda ini. Apa sahaja akan disalahkan UMNO. Padahal kita tahu pihak dibelakang demo haram Beersih 4.0 ialah DAP dan kita dapat mengagak bahawa mereka yang memijak gambar DS Najib Razak dan Abdul Hadi Awang adalah penyokong DAP.

Lebih daripada 90% yang hadir di demo haram Beersih adalah daripada kaum ini. Peratusan itu juga yang menyokong Pakatan Pembangkang di PRU-13.


Lihat infogafik dan printscreen di bawah:Sejarah telah membuktikan perarakan jalanan pro-DAP telah menyebabkan berlakunya peristiwa rasis berdarah 13 Mei 1969. Dan sekarang, demo haram rasis Beersih 4.0 juga dikhuatiri akan menyumbang kepada suasana rasisme melampau di dalam negara ini dek parti DAP juga.

Maka wujudlah tindakbalas terhadap demo rasis Beersih 4.0. Mereka yang memulakannya maka sekarang, demo Baju Merah ini adalah responsnya.

Ini adalah signal keras kepada mana-mana puak terutamanya Beersih supaya tidak mengulangi lagi demonstrasi rasis Beersih 4.0. Lihat artikel MiM


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.