Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, November 7, 2013

SEMPURNALAH KEDIKTATORAN AnWAR


1. Penulis sengaja memilih tajuk di atas. Samada ianya betul dari segi tatabahasa, penulis tidak pasti. Yang benar-benar pasti, AnWAR memang diktator menerajui PKR. AnWAR memekakkan telinga, membutakan mata melihat apa yang berlaku dalam PKR kini. Suara akar umbi PKR yang mahu melihat demokrasi tulen diabaikan.

2. Semalam berakhirlah proses pemilihan parti politik yang paling kotor dan kontroversi dalam sejarah negara. Azmin menang dengan begitu selesa. Itulah yang AnWAR mahukan. SElepas ini AnWAR mengatakan isyarat jelas dari ahli mahukan Azmin sebagai orang nombor 2 parti walhal prosesnya diselubungi pelbagai isu dan kontroversi.

3. HAsrat AnWAR menobatkan 'buah hatinya' kini lunas. Betapa AnWAR senyum puas berjaya memenuhi hasratnya dan Azmin. Betapa juga AnWAR tersenyum puas melihat sahabat-sahabatnya dalam ABIM PKR yang berjaya dimanipulasinya. Betapa juga AnWAR ketawa terbahak-bahak melihat semua orang dalam PKR tunduk kepadanya.

4. Yang lebih penting mesej AnWAR kepada pendukung PKR, "siapa yang melawan aku akan disembelih dalam PKR". Polisi AnWAR dalam PKR, 'ikut apa yang aku cakap, jangan ikut apa yang aku buat'. Ini amalan banyak pemimpin munafik dalam dunia sekarang, disaat mereka menyuruh berbuat kebaikan, mereka sendiri yang memulakan kejahatan.

5. Presiden PKR sekarang hanya ibarat 'patung bernyawa'. Suisnya dipegang oleh AnWAR dan Azmin kini. Ini hasil perkongsian bijak AnWAR-Azmin. AnWAR-Azmin berkongsi banyak 'subjek' dalam kehidupan mereka dengan pengetahuan Azizah yang ibarat melukut di tepi gantang. Ada atau tidak sama saja..

Semalam adalah hari gelap bagi demokrasi dalam PKR. AnWAR yang menegang suis utama dalam PKR bertindak mengawalnya sesuka hati beliau. Ini adalah manifestasi betapa AnWAR memerintah PKR secara kuku besi. Disaat AnWAR melalak seantero dunia tentang demokrasi (perasan pulak tu tu beliau sama dengan Aung San Su Kyi..hahaha), beliau mengendalikan partinya umpama seorang diktator yang langsung tidak boleh menerima teguran....

Sumber

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.